Mislim da smo imali jednu zeshcu diskusiju u vezi pravila za DRAG.
Da samo pokazem sta se i kako lose moze da se zavrsi.. sreca u svemu je da Shvedska pravila NEDOZVOLJAVAJU voznju bez, pamucnog odela, rukavica i kacige.
Nadam se da ce ovakve scene dovesti do toga da organizatori malo MUCNU gklavom pre nego li imaju nekoga na savesti
Desilo se u subotu na MANTORP PARK , oficijelni drag pod organizacijom Bilsport-a http://www.bilsport.se
Zaebano nema sta. Je to neki od kilandera. Hm a imao je dobro vreme Od sada svi iza bankine. Srecom su kod nas slabija kola inace bi se lupali samo tako.
Zao mi je sto ovakve diskusije uopste ne uspevaju da dopru do svesti organizatora "1na1".
Kad su poceli da pisu svoja pravila bilo je dosta diskusija na ta ista pravila, ali je obicno odgovor bio: "To su nasa pravila a kome se ne dopada ne mora da se takmici" ?????
Njima je vaznije da auto ima "obavezno osiguranje", samo mi nije jasno sta ce da urade sa njim ako dodje do nekog incidenta.
Drag - Sreet race takmicenja se odrzavaju na zatvorenim stazama i nemaju nikakve veze sa javnim saobracajem.
Mislim da bi im bilo pametnije da svaki takmicar poseduje posebno osiguranje zivota za to takmicenje (ove godine je to bilo oko 300 dinara za jedan dan).
U pravu si. Moze se svakom desiti. Vidi se da nije biiiip! i da nije ne znanje. Auto se jednostavno otkacio dao je kontru i nije pustao gas ali nije uspeo da ga smiri
Gadno bas, al ne kapiram sto se zanjeo. Valjda je ovo sto Boost napisa, a dao je kontru vidi se, al je prekasno ispravio pa je auto skrenuo u smijeru kontre. Dobro je da nije mu bilo nista, da se ovo kod nas desi bilo bi bas strasno.
BOOST je napisao: Da samo pokazem sta se i kako lose moze da se zavrsi.. sreca u svemu je da Shvedska pravila NEDOZVOLJAVAJU voznju bez, pamucnog odela, rukavica i kacige.
To kod nas neces videti, nazalost. Kod nas se zivot ne ceni, vaznije im je da auti budu sacuvani a za zivot ko te pita...
poruka je dobra, i mislim da se svi slazemo sa autorovom nakanom, ali sumljam da su ulicne trke krivac SVIH onih nesreca... neke su slikane i po danu uz gust promet...
402SR je unapredjen sto se tice bezbednosti. Sada gledaoci mogu samo do 200m od starta, znaci do polovine staze.
Slovenj Gradec je najbezbedniji po tom pitanju. Svi gledaoci su udaljeni 30 metara od piste, tu tek pocinje metalna ograda.
U Banjaluci su obezbedjeni betonski blokovi (vojne prepreke za tenkove) koji ce biti postavljeni duz staze na obe strane.
Organizatori su 20 gledaoca osigurali na po Euro 200,000 a to je vise nego sto se dobije u slucaju avio nesrece. Sumnjam da postoji auto na 402SR koji moze pokositi vise od 20 ljudi.
Evo jedne trke koja pokazuje koliko je potrebno imati siroku stazu i sigurnu za publiku i vozace.Ako se ovo dogadja automobilu sa quattro pogonom,probajte da zamislite sta bi tek bilo sa nekim zadnjim pogonom.